1 op 1 begeleiding

RETURN TO LIFE Workshop 

In het leven krijgt iedereen te maken met verliezen zoals een geliefde, je baan, of een huisdier. Het antwoord op dit soort ingrijpende verliezen heet rouw. Ons team verzorgt coaching bij rouw, rouwprocessen en verlieservaringen. Je moet hierbij niet alleen denken aan het verwerken van het overlijden van een dierbare,  verlies- of rouwverwerking is namelijk veel breder.

Wat is een rouwproces of verlieservaring? Rouwen is langzaam maar zeker begrijpen dat jouw leven ingrijpend is veranderd door een verlies van iets of iemand waar je veel waarde aan hecht. Rouw is de bewustwording dat het verlies onomkeerbaar is. Rouw neem je mee, overal waar je komt en overal waar je heengaat.

Er wordt vaak gesproken over de term verwerking (rouwverwerking en verliesverwerking). Het suggereert dat alle verlies te verwerken is, oftewel dat er een einde aan zit. Net alsof je na verwerking het pakketje weg kunt gooien en achter je kunt laten. Misschien geldt dit voor bepaalde verliezen wel zo maar niet voor alle. Verlieservaring is een beter woord. Eigenlijk is dat wat rouwen is. Je ervaart het verlies en het verdriet en de pijn voor de rest van je leven. Het hoort bij je en het is bij je, voor altijd. Als je dat accepteert, wat absoluut niet meevalt, kun je ook de lichtpuntjes weer zien. En kom je tot liefde en aanvaarding voor jezelf. 

VAN VERLIES NAAR VERLOSSING.

Ieder leven gaat gepaard met ups en downs. Bij de een wat meer, bij de ander wat minder. Maar iedereen komt op enig moment in zijn leven obstakels tegen. Hoe ga je daarmee om? Soms lukt dit moeiteloos, maar er kunnen ook momenten voorkomen dat je het even niet meer weet. Omdat het obstakel te groot is of omdat het er gewoon te veel zijn. Heb je het gevoel dat je stil staat of dat je vastgelopen bent, dan kan een individueel coachingsstraject je verder helpen. Je leert om zelf weer de regie te voeren in plaats van je te laten meevoeren in het moment. Je leert om het verlies een plaatsje te geven en van daaruit voorzichtig naar de toekomst te kijken. Hoe ga je verder op een manier die voor jou goed voelt?

Voorbeelden van verliesgebeurtenissen zijn:

  • Een miskraam, abortus of stilgeboren kind.
  • Echtscheiding: verlies van je relatie.
  • Overlijden: verlies van een dierbare.
  • Een burn-out: verlies van jezelf en grip op het leven.
  • Verlies en verminderen van gezondheid en mogelijkheden.
  • Plotselinge, ongewenste veranderingen.
  • Leren leven met een beperking.
  • Ontslag: het verlies van je baan kan zeer ingrijpend zijn.
 

Dit zijn enkele voorbeelden. Bovendien zijn er ook combinaties denkbaar. Staat jouw levensgebeurtenis er ook bij? Ga met ons in gesprek: je hoeft het niet allemaal alleen te doen. 

Investeer in jezelf en jouw toekomst:

Meld je aan door een mail te sturen naar info@returnkist.nl

Of bel naar 06 10 54 49 34

Deel de kist:

Gerelateerde programma's