Verzuim traject

Het RETURN TO LIFE Traject

In het leven krijgt iedereen te maken met verliezen zoals bijvoorbeeld je partner, een familielid of een huisdier. Dit soort ingrijpende verliezen valt allemaal binnen de omschrijving van rouw. Rouwen is langzaam maar zeker begrijpen dat jouw leven ingrijpend is veranderd door een verlies van iets of iemand waar je veel waarde aan hecht. Rouw is de bewustwording dat het verlies onomkeerbaar is. Je neemt het mee, overal waar je komt en overal waar je heengaat. 

Dus ook op de werkvloer en dit kan grote gevolgen hebben voor zowel werkgever als werknemer. Iets wat vaak onbesproken blijft is het (ziekte)verzuim vanwege een rouwproces. Dit kost jou als werkgever natuurlijk geld en tijd. Echter, hier kan iets aan gedaan worden. In plaats van dat jouw personeel de tijd thuis volmaakt zonder perspectief en zonder productief te zijn presenteren wij het RETURN TO LIFE Traject waarin we in 10 sessies, middels een multidisciplinaire aanpak, werknemers zsm weer op de werkvloer willen krijgen.

Ons team verzorgt coaching bij rouw, rouwprocessen en verlieservaringen. Hierbij moet je niet alleen denken aan het verwerken van het overlijden van een dierbare;  verlies- of rouwverwerking is namelijk veel breder.

Voorbeelden van verliesgebeurtenissen zijn:

  • Echtscheiding: verlies van je relatie.
  • Een miskraam, abortus of stilgeboren kind.
  • Overlijden: verlies van een dierbare.
  • Een burn-out: verlies van jezelf en grip op het leven.
  • Verlies en verminderen van gezondheid en mogelijkheden.
  • Plotselinge, ongewenste veranderingen.
  • Leren leven met een beperking.
  • Ontslag: het verlies van je baan kan zeer ingrijpend zijn.                                                                                                                              VAN ROUW NAAR REGIE

Dit traject is special ontwikkeld voor gemeenten, (overheids)instellingen, organisaties en bedrijven waarbij personeel in het ziekteverzuim zit en niet aan het werk kan (of wil) vanwege rouw-gerelateerde zaken. Met ons RETURN TO LIFE traject krijgt jouw werknemer één op één coaching en geven we de tools om de regie te voeren in plaats van zich te laten meevoeren in het moment. We onderwijzen om het verlies een plaatsje te geven, van daaruit naar de toekomst te kijken, zich te hervatten en gereed te maken voor re-integratie naar de werkvloer. 

Met een snelle rekensom kun je bepalen wat de kosten zijn wanneer je werknemers voor langere tijd thuiszitten. Dan is het toch fijn als ze zo spoedig mogelijk uit die verzuim vanwege rouw komen. Kies voor efficiëntie in jouw organisatie en neem een coaching pakket van 10 sessies bij ons af. 

Stuur ons een bericht op info@returnkist.nl voor de mogelijkheden!

Deel de kist:

Gerelateerde programma's