Blog 03 Uitvaart Art kist

Persoonlijk verhaal van klant -> Maurice

Bij het proces van afscheid nemen is het fijn om persoonlijk geholpen te worden. Mijn moeder was al zes jaar bezig met het proces van afscheid nemen, zij had uitgezaaide kanker. Een week voordat mijn moeder overleed kregen we te horen dat ze uitbehandeld was. Ze lag toen nog in het ziekenhuis en besloten haar om naar huis te halen. Tijdens haar laatste week op aarde bespraken we, wat mijn moeder nog voor wensen had betreft haar grafkist. Dit onderwerp hebben we als gezin zes jaar lang vermeden maar op haar sterfbed was het een onderwerp dat we echt moesten bespreken. Zodoende hebben we  RETURN benadert en konden we symbolen die waardevol zijn geweest voor mijn moeder op de grafkist laten tekenen. 

Het samenwerken met RETURN is erg fijn. Ik vond het bespreken van de tekeningen op een fijne manier gaan. En het was ook heel bijzonder om samen de grafkist te mogen ontwerpen en schilderen. Dit gehele proces was al een rouwverwerking waardoor de uitvaart zelf als persoonlijker, lichter en vrediger werd ervaren. Normaal zie je de kist staan en komt het hard binnen. Dit gehele proces van A tot Z was voor ons gezin het laatste dat we nog konden doen.

Voor ieder die van een uitvaart iets bijzonders wil maken is het echt een aanrader om met het team van RETURN aan de slag te gaan.

Deel dit bericht:

Gerelateerde posts